Bilanca

Osnovne informacije

Omejitve
  • Čas: 4 s
  • Spomin: 128 MB
Vsebovana v: Avtor:
  • Gregor Jerše
  • UPM 2012

Pošlji rešitevTvoji rezultati.
Nisi poslal še nobene rešitve.
Več »

Miha je odprl svojo firmo. Da bi si znižal stroške dela, je računovodske knjige vodil sam. Prvih nekaj let mu je šlo še v redu, dokler se pri njem niso oglasili dacarji in ga "prijazno opozorili", da je potrebno urediti računovodske knjige (tudi za nazaj).

Ker si še enega opozorila finančno ni mogel privoščiti, mu ni preostalo drugega, kot da je najel računovodski servis, ta pa je za pomoč zaprosil tebe. V njegovem letnem poročilu so bili za vsak mesec zapisani izdatki (negativna števila) in prejemki (pozitivna števila), ki jim sledi skupna bilanca v tistem mesecu. Vsako število je zapisano v samostojni vrstici. Številom za vsak mesec sledi prazna vrstica.

Vaša naloga je ugotoviti, ali je številka na koncu vsakega meseca pravilna in ugotoviti pravilno letno bilanco.

Vhodni podatki

Zagotovljeno je, da v vrsticah s števili ne bo nobenih dodatnih presledkov in da število vnosov za en mesec ne bo presegalo 1000. Vsa števila bodo cela. Posamezni izdatki in prejemki po absolutni vrednosti ne bodo presegali 1000, mesečne bilance pa ne 10^7.

Izhodni podatki

Izpisati morate 13 vrstic. V prvih 12-ih naj bo beseda OK, če je izračunana mesečna bilanca prava oz. prava mesečna bilanca, če je napačna. V trinajsti vrstici izpišite letno bilanco.

Primer

Vhod

12
-3
10

4
5
9

25
-30
5

0

0

0

0

0

0

0

-1

0

Izhod

9
OK
-5
OK
OK
OK
OK
OK
OK
OK
0
OK
13
Tip: Log in to
  • submit and test your solution
  • post or read questions and answers about this task