Malica

Osnovne informacije

Omejitve
 • Čas: 1 s
 • Spomin: 128 MB
Avtor:
 • Jan Berčič
 • UPM 2019

Pošlji rešitevTvoji rezultati.
Nisi poslal še nobene rešitve.
Več »

Splošno znano dejstvo je, da tekmovalci na tekmovanja pridejo predvsem zaradi malice. Organizatorji se tega zavedajo, hkrati pa so na tekočem z najnovejšimi raziskavami, ki menda nakazujejo, da udeležba na tekmovanjih drastično upade, če tekmovalci ne dobijo tistih sendvičev, ki so jih izbrali med prijavljanjem. Če npr. vemo, da je večina tekmovalcev veganov, za malico pa so večinoma sendviči s kalamari, potem smo lahko precej prepričani, da bo na naslednjem kolu tekmovanja udeležba kar opazno manjša.

Ker je namen teh tekmovanj konec koncev popularizacija programiranja, bi bilo fino zagotoviti, da je sodelujočih čim več. Ker pa organizatorji programerskega tekmovanja kakopak ne znajo programirati oziroma so kakovostni delegatorji, so implementacijo rešitve tega težkega problema prevalili kar na tekmovalce same; nekaj ekip bo zagotovo naredilo kaj uporabnega, kar se bo potem uporabilo na naslednjih tekmovanjih.

Naloga

Vhodni podatki vsebujejo podatke o tekmovalcih in ekipah, vaš program pa naj izračuna in izpiše, koliko katerih vrst sendvičev je treba dostaviti v posamezno učilnico.

Vhodni podatki

V prvi vrstici sta celi števili N (število ekip) in U (število učilnic). Učilnice so oštevilčene s celimi števili od 1 do U.

Tej vrstici sledijo opisi ekip. Vsak opis najprej vsebuje vrstico, ki podaja število članov ekipe T_i, številko učilnice R_i, v katero je bila razporejena ta ekipa, ter ime ekipe. Sledijo člani ekipe, vsak v svoji vrstici. Za tekmovalca je najprej podan tip sendviča (ki je lahko 'sirov', 'veganski', ali pa kaj drugega), ki ga je tekmovalec izbral. Sledi presledek in še ime tekmovalca.

Omejitve vhodnih podatkov

 • 1 \leq R_i \leq U \leq 1000
 • 1 \leq N \leq 1000
 • 1 \leq T_i \leq 20
 • Imena članov in ekip so dolga največ 50 znakov in lahko vsebujejo le male črke angleške abecede, števke in presledke.
 • Tip sendviča je ena beseda, sestavljena iz malih črk angleške abecede in števk, dolžine največ 20 znakov.

Izhodni podatki

Za vsako učilnico (po vrsti od 1 do U) izpišite po eno vrstico. Vsaka vrstica naj vsebuje tri števila: koliko sirovih, koliko veganskih in koliko drugih sendvičev je treba pripeljati v to učilnico, da bodo vsi tekmovalci zadovoljni in bodo na tekmovanje še kdaj prišli.

Primer

Vhod

4 5
3 1 prazeni cofki
sirov luka kaesegern
veganski svetozar pflanzentanzer
sirov miha skuta
1 1 oxford university press
ribji reginald humphrey deville sauvignon
3 4 trije kralji
ledeni bonifacij
sirov pankracij
brezglutenski servacij
3 1 modrasi
nigiri jure zafran
sirov maks lesman
sirov ziga racar

Izhod

4 1 2
0 0 0
0 0 0
1 0 2
0 0 0
Tip: Log in to
 • submit and test your solution
 • post or read questions and answers about this task