Sprožilec

Osnovne informacije

Omejitve
  • Čas: 2 s
  • Spomin: 256 MB
Avtor:
  • Gregor Jerše
  • UPM

Pošlji rešitevTvoji rezultati.
Nisi poslal še nobene rešitve.
Več »

Podjetni programer je spisal spletno storitev, ki ljudjem omogoča preprosto izmenjavo podatkov. Po temeljitih raziskavah so pametni možje na polurnem sestanku ob kavi ugotovili, da se bo zelo verjetno uporabljala zgolj za nelegalne prenose podatkov. Zato je za zaščito delovnih mest in neukega naroda potrebno zagon storitve preprečiti za vsako ceno.

Programer je na to v naprej računal, zato je strežnike najel v državah tretjega sveta, kjer se takšna kriminalna dejanja začuda še kar dovoljena. Naredil si je tudi sprožilec, na katerega mora zgolj še pritisniti in s tem vklopiti storitev.

Ampak ravno nekaj sekund pred napovedanim začetkom delovanja, so skrivne službe programerja uspele locirati in mu iz rok izbiti sprožilec. Ta se v zraku nekajkrat zavrti in udari v tla. Če v tla udari z gumbom, se bo storitev zagnala, sicer pa so tajni agentje uspešno preprečili hudo kriminalno dejanje.

Sprožilec ima obliko nizkega kvadra zanemarljive višine s širino in dolžino d. Gumb na sprožilcu je velik in zavzema eno izmed večjih ploskev sprožilca. Sprožilec se enakomerno vrti okoli osi na sliki (na sliki je sprožilec prikazan od zgoraj). Na začetku padanja je gumb obrnjen navpično navzgor, sprožilec pa je vzporeden s tlemi.

alt text

Fizikalni poduk: težišče sprožilca pada proti tlom enakomerno pospešeno s težnostnim pospeškom g. V casu t_0 težišče tako opravi pot s = \frac{1}{2} g t^2. Za težnostni pospešek vzemite 9.81.

Vhodni podatki

V prvi vrstici se nahaja število primerov n. Sledi n vrstic, v vsaki so po tri realna števila d, v in o: dolžina sprožilca, višina iz katere pade in število obratov na sekundo, ki jih naredi sprožilec (višina je oddaljenost težišča sprožilca od tal). Vse dolžine so podane v metrih.

Omejitve vhodnih podatkov

  • 1 \leq n \leq 1000
  • 0 \lt d,v,o \le 1000

Izhodni podatki

Za vsak primer izpišite po eno vrstico. Če agentje uspešno ustavijo programerja pri zaganjanju storitve,izpišite "Projekt propadel!", sicer pa "Zivela svoboda!" (obakrat brez narekovajev). Zagotovljeno je, da sprožilec ne bo nikoli padel na tla v vertikalnem položaju (torej se bo vedno tal najprej dotaknil bodisi z gumbom, bodisi z drugo stranjo sprožilca) in da so vhodni podatki taki, da bo računanje z 32-bitnimi decimalnimi števili dovolj natančno.

Primer

Vhod

2
0.10 4 15
0.10 5 15

Izhod

Zivela svoboda!
Projekt propadel!
Tip: Log in to
  • submit and test your solution
  • post or read questions and answers about this task